Despre medicina

Informatii si stiri medicale

Medicamente revolutionare impotriva cancerului

Pacientii din Anglia ar putea fi printre primii oameni care sa beneficieze de un tratament revolutionar impotriva cancerului.
cancer, medicamente revolutionare, tumora

Sursa: Pixabay

Pacientii din Anglia ar putea fi printre primii oameni care sa beneficieze de un tratament revolutionar impotriva cancerului care tinteste orice fel de tumora. Directorul Executiv NHS, Simon Steves a anuntat ca medicamentele vor fi accelerate spre aprobare de catre NHS, pentru a putea fi disponibile cat mai curand posibil.


Medicamentele pot oferi potentiale beneficii la mii de pacienti prin furnizarea unei metode noi de a viza formele de cancer care pana in prezent s-au dovedit a fi netratabile. Aceste medicamente pot viza orice fel de cancer indiferent de zona corpului in care a aparut sau de tipul tesutului in care s-a dezvoltat.


In prezent, majoritatea medicamentelor impotriva cancerului sunt concepute sa se axeze pe tumora care s-a dezvoltat intr-un organ sau tesut anume.

Aceste medicamente noi tintesc mutatii specifice care sunt intalnite des in tumori, ceea ce inseamna ca poate fi tratat un numar mai mare de cazuri, chiar si pana la 75%. Cele doua medicamente capabile de aceste performante vor fi valabile in lunile urmatoare.


Persoanele afectate de cancer pot trai mai mult si mai bine


Conform Directorului Executiv, beneficiile pentru pacienti, in special pentru copii sunt uriase. Datorita abilitatii de a viza mai multe forme de cancer cu un singur medicament, acestia pot trai mai mult si mai bine.


Copiii vor fi printre primii care vor beneficia de aceste doua medicamente noi. In cazul acestui tip de tratament, screeningul molecular al tumorei va ajuta doctorii sa aleaga medicamentul cel mai eficient.


Defectul genetic pe care aceste medicamente in tintesc este o fuziune genetica NTRK. Modificarea este prezenta cel mai des in formele rare de cancer cum ar fi fibrosarcomul infantil, insa este prezent si in tipurile mai frecvente de cancer.


Medicamentele functioneaza prin blocarea NTRK care rezulta in micsorarea tumorii. Studiile initiale au aratat ca se pot microsa tumorile in 75% din cazuri. Unul dintre medicamente a fost dezvoltat de Bayer, iar al doilea a fost dezvoltat de Roche.


Tratament universal


Oficialii de sanatate estimeaza ca ambele medicamente vor ajuta anual 850 de pacienti, in timp ce alte mii de pacienti vor beneficia eventual de alte terapii in curs de dezvoltare.


Directorul Executiv indeamna producatorii de medicamente sa stabileasca un cost corect si accesibil pentru aceste tratamente. In ultimele luni s-au efectuat mai multe stabiliri de preturi intre NHS si producatorii de medicamente, unele dintre ele fiind refuzate insa din cauza costului ridicat.


Reducerea riscului de aparitie a cancerului


Conform surselor, unii factori de risc nu pot fi evitati, cum ar fi varsta sau istoric familial. Cu toate acestea, exista insa si alti factori care pot creste riscul de dezvoltare a cancerului si care fi evitati sau gestionati, cum ar fi:

  • Fumatul;
  • Obezitatea;
  • Expunerea la radiatii (acestea includ si razele ultraviolete ale soarelui);
  • Anumite chimicale;
  • Alcoolul;
  • Anumite infectii, cum ar fi Virusul Papiloma Uman (HPV) care este cunoscut ca una dintre principalele cauze de aparitie a cancerului de col uterin.


O parte dintre acesti factori de risc pot fi evitati prin schimbare comportamentala si axarea pe un stil de viata sanatos, cum ar fi renuntarea la fumat, scaderea in greutate, evitarea consumului de alcool in exces etc.

Acest articol este de natura informativa si nu inlocuieste un consult medical specializat.
www.despre-medicina.ro, proprietarul cat si colaboratorii sai nu pot fi considerati raspunzatori pentru niciun prejudiciu/pierdere de orice fel.

Surse:

News-Medical

Cancer.net

Pixabay