Despre medicina

Informatii si stiri medicale

A inceput interzicerea tigarilor electronice

San Francisco va deveni primul oras din Statele Unite care va interzice comercializarea tigarilor electronice.
tigari electronice

Sursa: Pixabay

Tigarile electronice au fost un subiect controversat inca de la aparitia lor. Multe persoane sunt de parere ca acestea reprezinta o alternativa mai sanatoasa fata de fumatul tigarilor standard. Alte persoane indeamna la precautie cu privire la aceste tigari electronice si avertizeaza ca nu sunt stiute efectele lor asupra sanatatii, intrucat aceasta tehnologie este noua si nu exista studii pe “termen lung”.


In timp ce Hong Kong si India inca dezbat aceasta idee, San Francisco va deveni primul oras din Statele Unite ale Americii care va interzice comercializarea tigarilor electronice in urma unui vot unanim care a avut loc in favoarea ordonantei.


Aceasta ordonanta mentioneaza faptul ca nicio persoana nu are dreptul sa vanda sau sa distribuie tigari electronice persoanelor din San Francisco pana cand produsul nu a fost analizat si verificat de Agentia Federala pentru Hrana si Medicamente a Statelor Unite (FDA). Pana in momentul de fata, nicio tigare electronica nu a efectuat acest pas.


Incluse in aceasta ordonanta sunt magazinele fizice, dar si cele online care nu pot trimite comenzi spre San Francisco. Pe langa tigarile electronice, este interzisa comercializarea produselor de tutun aromat. Aceasta masura nu interzice folosirea tigarilor electronice de catre persoanele care au cel putin 21 de ani.

Copiii, tinta firmelor de tigari electronice


Conform procurorului districtual Dennis Herrera, acest vot reprezinta un pas decisiv in prevenirea dependentei de nicotina pentru noua generatie de copii din San Francisco.


Primarul din San Francisco, London Breed, este de acord cu masura ordonantei. Aceasta mentioneaza ca nu este stiut impactul acestor produse asupra sanatatii, dar este stiut faptul ca aceste companii de tigari electronice tintesc copiii prin reclamele lor.


Dupa ce va fi semnata, aceasta ordonanta va intra in efect in 30 de zile si va fi implementata complet dupa 6 luni.


Aceasta noua masura subliniaza si lipsa de actiune a celor de la FDA cu privire la aceste produse. Intr-o scrisoare intocmita in Martie, San Francisco impreuna cu oficiali din New York si Chicago critica pe cei de la FDA pentru permiterea temporara a acestor produse in magazine, fara ca acestea sa fi fost expuse testelor pentru a vedea ce impact au asupra sanatatii.


Tutun modificat genetic, 99,7% mai putina nicotina


O echipa de cercetatori din Germania au reusit sa cultive tutun care contine 99,7% mai putina nicotina. Acestia au folosit tehnica de editarea genetica CRISPR pentru a anula 6 enzime care ajuta in producerea nicotinei.


Conform cercetatorilor, aceasta noua versiune de tutun are o cantitate atat de mica de nicotina incat este aproape nedetectabila.


Cu toate ca tigarile care au continut de nicotina mai scazut s-au dovedit a fi la fel de periculoase din cauza substantelor adaugate, acestea pot ajuta persoanele care doresc sa renunte la fumat.


Un studiu a urmarit comportamentul a 72 de adulti fumatori in timp ce au schimbat 3 tipuri de tigari, fiecare cu continut mai mic de nicotina.

Rezultatele nu au aratat nicio schimbare in numarul de tigari fumate, iar cercetatorii au concluzionat ca fumatorii nu vor fuma mai multe tigari pentru a compensa cantitatea mica de nicotina.

Acest articol este de natura informativa si nu inlocuieste un consult medical specializat.
www.despre-medicina.ro, proprietarul cat si colaboratorii sai nu pot fi considerati raspunzatori pentru niciun prejudiciu/pierdere de orice fel.

Surse:

CNN

Futurism

University of Waterloo

Pixabay